Απόβλητα Τροφίμων
Οφέλη από την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων
Η δε αντιμετώπιση του προβλήματος των αποβλήτων τροφίμων θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση τροφίμων που χρησιμοποιούνται για κατανάλωση, στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που δημιουργούνται από την παραγωγή και κατανάλωση τροφίμων, καθώς και στη εξοικονόμηση χρημάτων από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μια τετραμελής οικογένεια θα μπορούσε να εξοικονομήσει κατά μέσο όρο περίπου τετρακόσια ευρώ (400 €) ετησίως, αν μείωνε τα απόβλητα τροφίμων της.
Στο σπίτι μας
Προγραμμάτισε τα γεύματά σου
Χρησιμοποίησε ξανά το φαγητό που περίσσεψε
Ενημερώσου για τις ημερομηνίες των τροφίμων
Κατέψυξε επιλεγμένα τρόφιμα

Κάνε κομποστοποίηση
Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική και απλή διαδικασία αποσύνθεσης, που μετατρέπει τα υπολείμματα επιλεγμένων τροφίμων, αλλά και των κήπων, σε ένα σκούρο, εύθρυπτο, με μυρωδιά γης, υλικό που αναφέρεται ως κομπόστ (compost). Πρόκειται στην ουσία για ένα φυσικό εδαφοβελτιωτικό ή άλλως ένα φυσικό λίπασμα.
Κάνε συχνά εναλλαγή της θέσης των τροφίμων
Όταν αγοράζεις νέα τρόφιμα, επίλεξε να φέρεις στην μπροστινή θέση (π.χ. στα ντουλάπια φύλαξης τροφίμων ή και στο ψυγείο) τα παλιά τρόφιμα και να φυλάξεις τα νέα πιο πίσω.
Στα καταστήματα αγοράς τροφίμων
Eτοίμασε μια λίστα με τις αγορές
Αγόρασε μόνο τις ποσότητες που χρειάζεσαι
Ψώνισε τρόφιμα που παράγονται στην περιοχή σου
Επίλεξε τα σωστά μεγέθη συσκευασιών
